Vágólapra másolva!
Nem akart embereket ölni, ezért nem robbantotta fel magát Párizsban a novemberi merényletek főszervezőjének tartott Salah Abdeslam. A fivére állítása szerint ezt mondta neki a börtönben. 
Vágólapra másolva!

Mohamed Abdeslam a francia BFMTV-nek nyilatkozott, miután meglátogatta a fivérét a belga börtönben, ahol a kiadatását várja.

„Több áldozat lett volna, ha megteszem. Szerencsére képtelen voltam rá” – ezt mondta a fivérének.

A november 13-i párizsi merényletsorozat 130 ember életét követelte, a főszervezőnek tartott Abdeslamot februárban tartóztatták le Brüsszelben – emlékeztetett a BBC.

Mohamed Abdeslam találkozott a fivérével a börtönben Forrás: AFP

Együtt akar működni

Mohamed megismételte: a fivére együtt akar működni a francia hatóságokkal, mert „nekik tartozik elszámolással”, nem a belgáknak.

A belga hatóságok szerint azonban köze van legalább kettőhöz a brüsszeli támadók közül is. Megtalálták ugyanis az ujjlenyomatait abban a lakásban, amelyet Khalid el-Bakraoui bérelt – ő robbantotta fel magát március 22-én a metróállomásnál.

Az egyik repülőtéri merénylő, Najim Laachraoui pedig együtt utazott vele szeptemberben abban az autóban, amelyet a rendőrök megállítottak a magyar–osztrák határon.