Fegyveresek védik a vonatokat Franciaországban

2016.04.03. 18:38

Felfegyverzett, civil ruhás biztonsági őrökkel látnak el egyes vonatokat Franciaországban a terrorfenyegetettség miatt.

Felfegyverzett, civil ruhás biztonsági őrök dolgoznak majd egyes vonatokon a Franciaországot megrázó terrorcselekmények után megerősített biztonsági intézkedések részeként - közölte Guillaume Pepy, a francia állami vasúttársaság (SNCF) elnöke. A személyzetnek joga lesz rá, hogy szükség esetén tüzet nyisson.

Új törvény tette lehetővé a civil ruhás, fegyveres biztonsági őrök alkalmazásátForrás: AFP/Martin Bureau

A közlekedés biztonságáról szóló törvény, amely lehetővé teszi ezt a lépést, szerdán lépett hatályba. Pepy arról is beszámolt, hogy a repülőtéri biztonsági rendszerhez hasonló beléptető kapukat továbbra is működtetik a Thalys expresszvonat indulási és érkezési pontjain. A Thalys járatai Franciaországban, Belgiumban, Németországban és Hollandiában közlekednek.

Mint arról az Origo is beszámolt, tavaly augusztusban egy felfegyverkezett, 26 éves marokkói iszlamista lövöldözött az Amszterdam és Párizs között közlekedő Thalys expresszvonaton  Belgium területén, hárman megsebesültek. A lövöldözőt két szabadságos amerikai katona és egy diák ártalmatlanná tette, majd a rendőrség letartóztatta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK