Az Air France több légiutas-kísérője is jelezte, hogy nem hajlandó muszlim fejkendőt viselni Teheránban, ahova április közepén indítja újra járatát a francia légitársaság.

A Franciaország és Irán közötti diplomáciai enyhülésnek köszönhetően az Air France nyolc év szünet után április 17-én indítja újra teheráni járatait. A személyzetnek elküldött belső feljegyzésben a légitársaság arra kérte a női légiutas-kísérőket, hogy "a repülés ideje alatt nadrágot és bő zakót viseljenek, a repülőgépből való kiszálláskor pedig kendővel  takarják el a hajukat" - mondta vasárnap egy szakszervezeti képviselő, aki szerint "naponta kapunk hívásokat aggódó stewardessektől, akik azt mondják, hogy nem akarják viselni  a fejkendőt"

"A vezetőség kitart az álláspontja mellett, miközben hónapok óta jeleztük a problémát. Szankciókkal fenyegeti azokat, akik nem hajlandók (betartani az utasítást)" - mondta Christope Pillet. Álláspontja szerint az Air France-nak még bőven van ideje számba venni az önkéntesen jelentkezőket, akik elegendően vannak ahhoz, hogy biztosítsák a járaton a megfelelő számú személyzetet.  
Az Air France egyébként arra hivatkozik, hogy a személyzetnek "mint minden külföldi látogatónak, tiszteletben kell tartania annak az országnak a törvényeit,  ahova belép".