München belvárosában tartóztattak le egy terrorgyanús férfit

Vágólapra másolva!
Terrorgyanú miatt őrizetbe vettek csütörtökön egy férfit Münchenben, egy másikat pedig a bajor tartományi főváros közelében.
Vágólapra másolva!

Összehangolt akcióval, terrorelhárító egységek bevetésével vettek őrizetbe egy 46 éves iraki és egy 29 éves nigériai férfit Bajorországban. Előbbit München belvárosában fogták el, a másik gyanúsítottat Fürstenfeldbruck járásban.

A két férfit súlyos, állam elleni bűncselekmény előkészítésével gyanúsítják - mondta a Süddeutsche Zeitungnak Thomas Steinkraus-Koch, a müncheni ügyészség politikai bűncselekményekkel foglalkozó osztályának vezető ügyésze.. A hatóságok azt feltételezik róluk, hogy

kapcsolatban állnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel.

A bajor tartományi bűnügyi hivatal (LKA) közleményt adott ki az esetről, e szerint a két férfit "súlyos erőszakos bűncselekmény lehetséges gyanúsítottjaiként" jelölték meg a bajor hatóságokhoz befutott értesülések. A nyomozás eddigi adatai nem erősítik meg, de nem is oszlatják el a gyanút - tették hozzá.

Az eddig rögzített adatok alapján

konkrét veszély nem fenyegette a lakosságot.

az eljárás során nem találtak veszélyes tárgyakat - olvasható a bajor LKA közleményében.

Münchenben szilveszterkor terrortámadás veszélye miatt lezárták a főpályaudvart és egy vasútállomást. Másnap a tartományi belügyminiszter elmondta: egy külföldi, "baráti" titkosszolgálattól azt az információt kapták, hogy az Iszlám Állam merényletet tervez a városban.