Berlinbe készülnek az Éjjeli Farkasok

2016.04.08. 14:09

A legnépszerűbb és legnépesebb orosz motoros banda az idén is Berlinben akarja méltatni a Szovjetunió Németország fölött aratott győzelmének évfordulóját. Az út során a Vörös Hadsereg győzedelmes vonulásának útját járják végig. Az eredeti tervekkel szemben kihagyják Budapestet.

A Vlagyimir Putyin által is nagyra tartott Éjjeli Farkasok nevű motoros klub hatalmas csapattal készül Berlinbe, hogy a helyszínen ünnepelje meg a május 9-i győzelem napjának 71. évfordulóját. A „Győzelem útjain – irány Berlin!" elnevezésű motoros felvonuláson az orosz nacionalistákból álló társaság Lengyelország, Szlovákia, Ausztria és Csehország érintésével akar eljutni a német fővárosba. Az eredeti tervek szerint a Vörös Hadsereg egykori útvonalát akarták bejárni, de a legutóbbi információk szerint Budapestet törölték az útvonalból. A végállomás mindenképpen a berlini Treptower park lesz. 

Vlagyimir Putyin és az Éjjeli FarkasokForrás: nightwolves.ru

Zsebükben a vízum

A Putyin Angyalai-ként is nevezett banda egyik alvezére azt mondta, hogy az idén remélhetően nem lesz semmi akadálya a nagyszabású túrának, mivel valamennyi résztvevő zsebében van már a schengeni vízum – írta a Korreszpondent. Andrej Bobrovszkij ezzel arra utalt, hogy az orosz győzelem napja 70. évfordulójára tervezett tavalyi felvonulásuk elé több európai ország - köztük Magyarország is - akadályokat gördített. A banda több tagja azonban egyénileg mégiscsak eljutott Berlinig. Sőt egy csoportjuk Budapestre is ellátogatott, ahol az orosz nagykövettel tartottak koszorúzással egybekötött megemlékezést a Fiumei úton.