Háborús bűnökkel vádolt tábornokot fogtak el Koszovóban

2016.04.08. 21:02

Elfogták Milovan Bojovic egykori szerb tábornokot, akit azzal vádolnak, hogy köze volt a koszovói háború idején a civilek ellen elkövetett kegyetlenkedésekhez. 

Koszovóban elfogták Milovan Bojovic egykori szerb tábornokot, akit azzal vádolnak, hogy az 1998–1999-es koszovói háború idején az albán civil lakosság ellen bűncselekményeket követett el - írja a Koha Ditore című pristinai lap.

A koszovói rendőrség megerősítette az elfogás hírét. Azt is közölték, hogy Bojovicot azért vették őrizetbe, mert illegálisan lépte át a szerb–koszovói határt.

Civileket gyilkoltak

Egy koszovói emberi jogi csoport szerint Bojovic közeli kapcsolatban állt az egykori szerb és jugoszláv elnökkel, Slobodan Miloseviccsel.A koszovói szervezet szerint a háború idején Észak-Koszovóban Milovan Bojovic felügyelete alatt álltak azok a félkatonai és rendőrségi alakulatok, amelyek fegyvertelen civilek ellen követtek el bűncselekményeket, egyebek mellett gyilkosságot és tömeggyilkosságot. Információik szerint a szóban forgó térségben 499 embert gyilkoltak meg, és 98-at eltűntként tartanak nyilván, akik közül 52-en civilek voltak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK