Rendőrkézen az utolsó párizsi terrorista

2016.04.08. 17:13

Elfogták az utolsó, még keresett párizsi merénylőt - közölte a belga média. Mohamed Abrinit két nappal a 130 áldozatot követelő vérengzés előtt együtt látták Salah Abdeslammal. A belga ügyészség szerint több gyanúsított is rendőrkézre került. 

Elfogták a novemberi párizsi terrortámadások utolsó gyanúsítottját is - jelentette a belga média. Egyes híradások szerint Mohamed Abrini ott lehetett a brüsszeli Zaventem repülőtéren is, ahol két bombát robbantottak március 22-én. 

Abrini ott lehetett a brüsszeli repülőtéren isForrás: AFP/Str

A belga ügyészség megerősítette, hogy a nap folyamán a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a brüsszeli Maelbeek metróállomásban elkövetett, a hivatalos információk szerint 32 halálos áldozattal járó merényletekkel kapcsolatban több embert is elfogtak, további információt azonban nem közölt.

Abdeslammal autózott

Mohamed Abrinit két nappal a párizsi terrortámadások előtt, november 11-én vette fel a biztonsági kamera egy benzinkútnál, ahova Salah Abdeslammal érkezett. Az észak-afrikai származású, de belga állampolgárságú férfi azt a Renault Cliót vezette, amelyet a terroristák a párizsi támadásokhoz használtak. 

Brüsszelben két helyszínen robbantottakForrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Abdeslam már megvan

Salah Abdeslamot március 18-án fogták el Belgiumban, négy nappal később társai a brüsszeli Zaventem repülőtéren és egy metróállomáson robbantottak, 32 ember halálát okozva.