Egyiptomban robbantott az Iszlám Állam

2016.04.08. 09:45

Legalább öt egyiptomi katona, egy katonatiszt és egy civil meghalt, 15-en pedig megsebesültek az Iszlám Állam robbantásos merényleteiben, Egyiptomban.

Rafah és Sejk Zuvajed városában több pokolgépet helyeztek el az utak mentén, amelyeket akkor robbantottak fel, amikor a hadsereg páncélozott személyszállító járművei elhaladtak mellettük - mondták el biztonsági és egészségügyi források.

A támadásokat az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára. Egyiptomban Mohammed Murszi elnök 2013-es megbuktatása óta folyamatosak a lázongások, amelyeket az Iszlám Állam helyi szervezete, a Sínai Tartomány is kihasznál. A szélsőségesek támadásaiban már a biztonsági erők több száz tagja vesztette életét.

Abdel-Fattáh asz-Szíszi egyiptomi elnök szerint az iszlamisták fenyegetést jelentenek az Egyesült Államok szövetségesének számító Egyiptom egész létére nézveForrás: AFP/Mohamed Abdelmoaty

Abdel-Fattáh asz-Szíszi egyiptomi elnök szerint az iszlamisták fenyegetést jelentenek az Egyesült Államok szövetségesének számító Egyiptom egész létére nézve. A Szíriában és Irakban nagy területeket felügyelő Iszlám Állam kitartóan terjeszkedik Egyiptom szomszédjában, Líbiában is.