Pszichiátriáról szökött gyilkost keresnek Washingtonban

2016.04.08. 06:44

Egy pszichiátriai intézet zárt osztályáról szökött meg másodmagával még szerdán a beszámíthatatlan férfi. Társát azóta elfogták. 

A szökevény társát, az 58 éves Mark Alexander Adamset helyi idő szerint csütörtökön sikerült elfogni. Felismerték egy buszon. Nem állt ellen a rendőröknek.

Huszonnyolc éves társa viszont, akivel együtt mászott ki a pszichiátriai intézet zárt osztályának egyik ablakán, továbbra is szökésben van. Anthony Garvert 2013-ban gyilkosság alapos gyanújával tartóztatták le. A vád szerint drótokkal az ágyhoz kötözött egy nőt, és halálra kínozta. A tárgyaláson ugyanakkor kiderült, hogy nem lehet felelősségre vonni, mert nem beszámítható.

A kérdéses pszichiátriai intézetet az előírások be nem tartása miatt már többször figyelmeztették hatóságok, s emiatt azt is kilátásba helyezték, hogy a létesítményt megfosztják a szövetségi büdzséből folyósított több millió dolláros támogatástól.

Egy betegjogi szervezet helyi illetékese arra hívta fel a figyelmet, hogy Washington állam pszichiátriai programjai és létesítményei rendszeresen pénzhiánnyal küzdenek.