Feltőkésítik az osztrák honvédelmet

Horizontal Austrian Prime Minister Werner Faymann speaks to the press at the end of a European Union Summit at the EU Council in Brussels on December 18, 2015. / AFP / THIERRY CHARLIER
Werner Faymann
Vágólapra másolva!
Faymann osztrák kormányfő 1,3 milliárd euróval több pénzt fordítana az ország fegyveres erejére. A 404 milliárd forintnak megfelelő összegről folytatott tárgyalások már a célegyenesben vannak. 
Vágólapra másolva!

Egymilliárd euróval toldaná meg az osztrák honvédelmi minisztérium büdzséjét 2020-ig Werner Faymann az ország kormányfője, amit főleg a fegyveres erők fejlesztésére fordítana - írja a Der Standard.

Célegyenesben

A tervezet szerint az osztrák honvédelmi minisztérium 404 milliárd forintnak megfelelő pluszpénzből gazdálkodhatna az elkövetkező években.

A tárgyalások már a célegyenesben vannak"

- mondta Faymann. A kormányfő és Hans Peter Doskozil honvédelmi miniszter a részletekről még Hans Jörg Schelling pénzügyminiszterrel egyeztet.

Több munkahely

Az osztrák javaslatból az is kiderül, hogy az elkülönített összeg 25-30 százalékát az állomány növelésére fordítanák. Kiemelt területnek számít a költségvetésben

a terrorizmus elleni védekezés és a határvédelem fejlesztése.

A fennmaradó összeget a minisztériumok közötti munka összehangolására költenék el, de arról nem árult el részletek az osztrák kormányfő, hogy ez alatt pontosan mit ért.