Balos tüntetők várják Orbánt Kohléknál

Orbán Viktor
Budapest, 2016. április 8. Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Rádió stúdiójában, mielőtt interjút adott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának 2016. április 8-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Baloldali radikális tüntetők várják kedden Orbán Viktort Helmut Kohl volt német kancellár ludwigshafen-oggersheimi házánál. A magyar kormányfő három napot tölt Németországban.
Vágólapra másolva!

Tüntetést szervez Helmut Kohl ludwigshafen-oggersheimi otthonához a radikális baloldali Antifa Rheinpfalz csoport április 19-re, tiltakozásul Orbán Viktor látogatása ellen.

Már várni fogják

A radikális baloldali társaság reggelre hirdetett gyülekezőt a ludwigshafeni vasútállomáshoz, ahonnan a demonstrálók Kohl házához vonulnak, ott várják be Orbán Viktort.

A szervezők a magyar kormányfő szerintük antidemokratikus intézkedései ellen akarnak tiltakozni.

A legnagyobb közösségi oldalon közzétett meghívó állítása szerint Orbán szisztematikusan építi le a sajtószabadságot Magyarországon, és korlátozza a szabadságjogokat. A szervezők az eseményt Drókerítés-Orbán címen hirdették meg, ezzel is kifejezve nemtetszésüket a magyar kormány menekültellenes politikájával szemben.

Orbán Viktor elleni tüntetésre szólítanak fel a Facebookon Forrás: Origo

Nem tudni, miért utazik

A 86 éves volt német kancellár a házában fogadja majd a magyar miniszterelnököt. Nem tudni azonban, hogy Orbán Viktor pontosan miért utazik Németországba. A német lapok

egy Merkel elleni nyomásgyakorlásról spekulálnak, amiben Kohl segítené a magyar kormányfőt.

Annyi bizonyos, hogy Orbán Viktor egy nappal korábban érkezik Stuttgartba. A magyar miniszterelnök hétfőn hat órakor tart előadást a Dekra stuttgarti székházában. Az Origo megkérdezte a gépjárműszakértő társaság sajtóosztályát, miről tart majd előadást Orbán, de a sajtóreferens csak az időpontot volt hajlandó megerősíteni, további információt az eseményről nem adhatott ki. Értesülésünk szerint a magyar kormányfő a háromnapos út során találkozik Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel is.