Willkommennel várja Orbánt a szélsőjobb

2016.04.19. 12:22

A szélsőjobboldali AfD-szimpatizánsok „Herzlich Willkommen” szövegű, üdvözlő transzparenssel, a radikális balosok nacionalizmusellenes felirattal várják a magyar miniszterelnököt Helmut Kohl oggersheimi otthonánál.

Az Alternative für Deutschland (AfD) szimpatizánsainak egy csoportja „Herzlich Willkommen” feliratú transzparenssel várja Orbán Viktor érkezését Helmut Kohl oggersheimi házához közel – írja az SWR.de.

Egymással szemben

Közel 50-en sorakoztak fel a populista szélsőjobb szimpatizánsai közül, akik magyarul és németül is felírták az üdvözlő üzenetet a magyar miniszterelnök tiszteletére.

Orbán Viktor németországi látogatásának azonban nem mindenki örül Németországban.

Baloldali radikális fiatalok egy csoportja a legnagyobb közösségi oldalon szólított fel, hogy vonuljanak április 19-én a volt német kancellár oggersheimi házához, tiltakozásul Orbán Viktor látogatása ellen.

Az Antifa Rheinpfalz csoport szervezői több tucat fiatalt toboroztak a nyugatnémet kisváros vasútállomásához. A balos tüntetők „Nationalismus raus aus dem Köpfen” (Ideje elfelejteni a nacionalizmust) felirattal készültek a miniszterelnöki vizitre.

Orbán Viktor látogatása Helmut Kohl egykori kancellárnálForrás: MTI/AP/Michael Probst

Rendőrök készenlétben

A helyszínt rendőrök biztosítják, akik kordonnal választják el az Orbán látogatása mellett és ellen demonstrálókat.

A 86 éves Kohl kedden saját otthonában fogadja a magyar miniszterelnököt.

A miniszterelnök a találkozó után Bonnba utazik, ahol a hivatalos program szerint megtekinti az Adenauer-emlékházat, és tárgyal Timotheus Höttgesszel, a Deutsche Telekom elnök-vezérigazgatójával.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK