Willkommennel várja Orbánt a szélsőjobb

diplomacy Horizontal
Hungarian Prime Minister Viktor Orban (C) arrives for a visit to former German Chancellor Helmut Kohl at his home in Oggersheim near Ludwigshafen, Germany, on April 19, 2016. Former German Chancellor Helmut Kohl has warned that Europe can't become "a new home" for millions of migrants, in a veiled criticism of incumbent Angela Merkel's liberal asylum policies. / AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
Vágólapra másolva!
A szélsőjobboldali AfD-szimpatizánsok „Herzlich Willkommen” szövegű, üdvözlő transzparenssel, a radikális balosok nacionalizmusellenes felirattal várják a magyar miniszterelnököt Helmut Kohl oggersheimi otthonánál.
Vágólapra másolva!

Az Alternative für Deutschland (AfD) szimpatizánsainak egy csoportja „Herzlich Willkommen” feliratú transzparenssel várja Orbán Viktor érkezését Helmut Kohl oggersheimi házához közel – írja az SWR.de.

Egymással szemben

Közel 50-en sorakoztak fel a populista szélsőjobb szimpatizánsai közül, akik magyarul és németül is felírták az üdvözlő üzenetet a magyar miniszterelnök tiszteletére.

Orbán Viktor németországi látogatásának azonban nem mindenki örül Németországban.

Baloldali radikális fiatalok egy csoportja a legnagyobb közösségi oldalon szólított fel, hogy vonuljanak április 19-én a volt német kancellár oggersheimi házához, tiltakozásul Orbán Viktor látogatása ellen.

Az Antifa Rheinpfalz csoport szervezői több tucat fiatalt toboroztak a nyugatnémet kisváros vasútállomásához. A balos tüntetők „Nationalismus raus aus dem Köpfen” (Ideje elfelejteni a nacionalizmust) felirattal készültek a miniszterelnöki vizitre.

Orbán Viktor látogatása Helmut Kohl egykori kancellárnál Forrás: MTI/AP/Michael Probst

Rendőrök készenlétben

A helyszínt rendőrök biztosítják, akik kordonnal választják el az Orbán látogatása mellett és ellen demonstrálókat.

A 86 éves Kohl kedden saját otthonában fogadja a magyar miniszterelnököt.

A miniszterelnök a találkozó után Bonnba utazik, ahol a hivatalos program szerint megtekinti az Adenauer-emlékházat, és tárgyal Timotheus Höttgesszel, a Deutsche Telekom elnök-vezérigazgatójával.