Leszakadt egy kerékpároshíd Rióban

accident Horizontal
A hullám erősebb volt, mint a híd
Vágólapra másolva!
Leomlott egy kerékpárút hídja az idei nyári olimpiai játékoknak otthont adó Rio de Janeiróban, ketten meghaltak, egy harmadik ember eltűnt. A kerékpárút közvetlenül a tengerparton halad, a sziklás talajba vert vasbeton oszlopok tartják a víz felett Sao Conrado és Leblon negyedek között.
Vágólapra másolva!

A baleset csütörtökön történt, miután egy hatalmas hullám csapott le a kerékpárút hídjának egyik támasztópillérére, aminek következtében a híd mintegy 50 méteres szakaszon beomlott. Két ember meghalt, egy harmadik eltűnt. Őt helikopterekkel keresik a tengerben.

Dollármilliókért építették

A tenger hullámai a parti szikláknak csapódva rázúdulnak a kerékpárút épen maradt szakaszaira, illetve a leszakadt híd romjaira. A kerékpárút hossza 3,9 kilométer, építése 12,6 millió dollárba (csaknem 3,5 milliárd forintba) került. Az út párhuzamosan halad az olimpia kerékpárversenyének útvonalával.

A hullám erősebb volt, mint a híd Forrás: AFP/Christophe Simon

Azonnali vizsgálat indul

Eduardo Paes riói polgármester, aki éppen Görögországban tartózkodik, mert Olümpiában részt vett azon a rendezvényen, amelyen fellobbantották az augusztusi riói olimpia lángját, kijelentette: megbocsáthatatlanok a történtek, és azonnali vizsgálatot helyezett kilátásba.

Augusztusban olimpia

Számos kihívással néz szembe a 6,5 millió lakosú Rio de Janeiro városa, amely augusztusban több százezer látogatót fogad majd az olimpia idején. A szóban forgó kerékpárút nem kapcsolódik közvetlenül az olimpiához, csupán része annak a törekvésnek, hogy kicsinosítsák a brazil metropoliszt a világraszóló esemény előtt.