Szívműtétet végeznek Robert Ficón

HORIZONTAL voting
Chairman of the Slovak Smer-Social Democracy party Robert Fico addresses supporters during an election rally on March 2, 2016 in Bratislava ahead of the March 5 general elections. / AFP / SAMUEL KUBANI
Vágólapra másolva!
Operációt, vélhetően koszorúérműtétet hajtanak végre Robert Fico szlovák kormányfőn péntek reggel óta abban a pozsonyi szívkórházban, ahová a múlt héten került kivizsgálásra.
Vágólapra másolva!

Robert Fico a múlt héten csütörtökön váratlanul, előre nem tervezett kivizsgálás miatt került a Szív- és Érrendszeri Megbetegedések Intézetébe. A szlovák kormányfőt azóta megfigyelésen tartották benn, de sem állapotáról, sem diagnózisáról nem közöltek információkat, a miniszterelnök családjának kérésére hivatkozva – jelentette honlapján a Denník N című szlovák liberális napilap.

Robert Fico Forrás: AFP/Samuel Kubani

Hivatalos forrásokból eddig csak annyi került napvilágra, hogy Robert Ficón a kórházi tartózkodása idején kardiológiai kivizsgálások sorát hajtották végre. Meg nem erősített lapinformációk szerint Fico akut koszorúérszindróma miatt került kórházba.

A kormányfőn végzett műtétről beszámoló pozsonyi lap szerint a kormányfőt péntek reggel hat órakor kezdték műteni, és vélhetően koszorúérműtétet hajtanak végre rajta. Ez a műtéti beavatkozás az összeszűkült szíverek átjárhatóbbá tételére szolgál, rendszerint 3-6 óráig tartó, igényes operációról van szó.