Európa őrének tartja Angela Merkelt az amerikai elnök

Horizontal POLITICS FLAG US President Barack Obama speaks on stage at a town hall meeting at McKinley Senior High School on January 14, 2016 in Baton Rouge, Louisiana. / AFP / MANDEL NGAN
Barack Obama a látogatással ellensúlyozni akarta Donald Trump és az elnökjelöltségért kampányoló más republikánus politikusok muzulmánellenes kirohanásait.
Vágólapra másolva!
Barack Obama a menekültválság kezelése miatt dicsérte a német kancellárt. Az amerikai elnök szerint Angela Merkel erkölcsi és politikai vezetői képességét bizonyította.
Vágólapra másolva!

Barack Obama amerikai elnök Angela Merkelnek a menekültválsághoz való bátor hozzáállását méltatta a Bild német napilapban megjelent interjúban. Obama szerint a német kancellár valódi erkölcsi és politikai vezetői képességről tett tanúbizonyságot.

- mondta az amerikai elnök, aki szerint az EU és Törökország közötti megállapodás az igazságos tehermegosztás irányába tett lépés.

Barack Obama bátornak tartja a német kancellárt Forrás: AFP//Mandel Ngan

Obama úgy értékelte, hogy Merkel irányítása alatt Németország nemzetközi szerepvállalása és súlya is növekedett, és Merkel hozzájárult ahhoz is, hogy "Európa képes legyen megőrizni egységét az Ukrajna elleni orosz agresszió időszakában".

Angela Merkelt Európa őrének nevezte az amerikai elnök Forrás: AFP/2016 Anadolu Agency/Mehmet Kaman

Az amerikai elnök Európa őrének nevezte Angela Merkelt, és mint mondta: büszke arra, hogy a barátjának tekintheti. Obama vasárnap Hannoverbe látogat, hétfőn pedig Merkellel, valamint Francois Hollande francia elnökkel, a brit és az olasz kormányfővel tanácskozik.