Egy elvileg működőképes, kisebb-nagyobb javításra szoruló vadászgépet kínál megvételre a használt járművek internetes hirdetései oldalain egy moldovai gazda.

Valahol Chisinau térségében parkol egy családi ház szomszédságában egy eladásra kínált, 72 ezer óra üzemidős SzU-35-ös vadászgép. Az ismeretlen hirdető állítása szerint a Szuhoj működőképes állapotban van, csupán némi felújítást igényel, mivel törött a pilótafülke burkolata, és a mellékelt képről ítélve a futóműve sincs rendben - írja a Komszomolszkaja Pravda.

Ezzel a képpel hirdetik a Szu-35-östForrás: stirilocale.md

A hirdetés feladója mindössze 85 ezer eurót (azaz 26,3 millió forintot) kér az újkorában óránként közel 2400 kilométeres repülési sebességre is képes, 2007-ben gyártott gépért. Az eladásra kínált vadászgép adatai között nem szerepel, hogy milyen fegyverzet jár hozzá, mint ahogy az üzemanyag-fogyasztásáról sem esik szó.

A hirdetésForrás: stirilocal.md

A Szu-27M továbbfejlesztett változataként készült Szuhoj-35-ösök a kiemelkedő manőverező képességgel rendelkező, többfunkciós vadászgépek 4++ generációjához tartozik. A fegyverterhelés tekintetében 8 tonnát is elbír, szemben elődjének 6 t-s teherbírásával.