Két diákot megsebesített egy 18 éves fiatal, amikor tüzet nyitott egy középiskolai bálon Antigóban. Az egyik áldozatot műteni kellett, de az állapota nem életveszélyes. A támadót lelőtték.

Tüzet nyitott és megsebesített két diákot egy tizennyolc éves fiatal egy középiskolai bál helyszínénél a Wisconsin államban lévő Antigo kisvárosban. A lövöldözőt lelőtte egy rendőrtiszt, aki a bálnak otthont adó épület parkolójában volt - közölte vasárnap a Eric Roller, Antigo rendőrfőnöke. 

Az illetékes elmondta, hogy az elkövető szombat este nyitott tüzet az épületből kilépő két diákra. Arról nem szólt, hogy a fegyveres fiatal kifejezetten a megtámadott diákokat szemelte ki, vagy más indíték állt az incidens hátterében. Az elkövetőnél egy gépkarabély volt.

A rendőrfőnök elmondta, a bálnak otthont adó épület parkolójában éppen rendőrök járőröztek, az egyik rendőrtiszt pedig a lövések hangjára reagálva azonnal tüzet nyitott a lövöldözőre.A rendőrség közlése szerint a támadás egyik áldozatát ellátták, és hamarosan távozhatott. A másik áldozatot kórházba vitték, ahol műtétnek vetették alá, de állapota nem életveszélyes.

A mintegy 8000 lélekszámú Antigo nagyjából 240 kilométerre fekszik Milwaukee-től, Wisconsin állam legnagyobb városától.