Megtalálhatták a kivégzett túsz testét is

Fülöp-szigetek, lefejezett kanadai
Fülöp-szigetek, 2016. április 26. A Fülöp-szigeteki katonaság kelet-mindanaói parancsnoksága által közreadott kép John Ridsdel kanadai túszról, akit lefejezett az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezettel kapcsolatban álló iszlamista terrorcsoport, az Abu Szajjaf a Fülöp-szigeteken. Szemtanúk szerint két, motorbiciklin ülő férfi dobta el a levágott fejet rejtő műanyag zacskót Jolo belvárosában 2016. április 25-én éjjel, öt órával azután, hogy lejárt az iszlamista fegyveresek által szabott határidő a négy túszukért követelt váltságdíj kifizetésére. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Az Abu Szajjaf iszlamista terrorszervezet felszámolását ígérte Benigno Aquino Fülöp-szigeteki elnök szerdán, közben törvényszéki szakértők azt próbálják kideríteni, hogy a lefejezett kanadai túsz holttestét találták-e meg helyiek az ország déli részén.
Vágólapra másolva!

Hétfőn derült ki, hogy a terrorcsoport lefejezte egyik kanadai túszát, miután egy levágott fejet találtak a félreeső Jolo-szigeten.

Valószínűleg a kanadai túsz holttestét találták meg Forrás: MTI/EPA//-------------------

A rendőrség megerősítette, hogy a fej John Ridsdelé – számolt be a Reuters. Szerdán egy lefejezett holttestet is találtak egy kiszáradt patakmederben, annak a dzsungelnek a közelében, ahol a feltételezések szerint a kanadai férfit kivégezték.

Az Abu Szajjaf csoport rajta kívül fogva tart még egy-egy kanadai, norvég, holland éa japán állampolgárt, valamint négy malájt és 14 indonéziait.

A többségében keresztények lakta Fülöp-szigeteken tevékenykedő, iszlamista Abu Szajjaf hírhedt brutalitásáról: emberrablások, kínzások, lefejezések és robbantások írhatóak a számlájára.