Nagy tűzerejű fegyverrel a kezében rabolt bankot egy férfi Isztambulban, hogy a megszerzett pénzt aztán a bankhoz tartozó épület erkélyéről teátrális mozdulatokkal az utcára szórja. A férfi valószínűleg egy családi sérelmet akart így megtorolni: szerinte édesapját átverte a bank.

Harmincezer török lírát, azaz nagyjából hárommillió forintnak megfelelő összeget szórt szét egy erkélyről az utcára egy Semih Bulut nevű fiatal török férfi Isztambulban. Az eset még kedd este történt, a Hürriyet című török lap ma adott hírt a pénzesőről.

A férfinél fegyver volt, a pénzt, amit szétdobált, bankrablással szerezte.

Az épület aljában lévő bankfiókot rabolta ki. A széles mozdulatokkal bankjegyeket szóró férfiről fotó is készült.

Semih Bulut akciója videón is megvan, a 23. másodpercnél látszik a pénzeső. A férfi fegyverrel a kezében méltatlankodva kiabált is az erkélyről az utcán állókhoz.

A pénzt nem kapkodták fel az utcán sétálók. Ebben közrejátszhatott az is, hogy mielőtt a férfi elkezdte volna a bankjegyek hajigálását,

kétszer a levegőbe lőtt fegyverével.

A rendőrök négy órán keresztül tárgyaltak Buluttal, aki végül megadta magát. Az utcán heverő pénzt is a rendőrök szedték össze, miután a férfit előállították.

Semih Bulut a környéken élők szerint azért adta fejét erre a furcsa bankrablásra, mert egy régi családi sérelmet kívánt így megtorolni. A bankfiók épületét még az édesapjától vásárolta meg a pénzintézet négy évvel ezelőtt, de a fegyveres rabló szerint becsapták őt és családját.

A bankrablásban és az azt követő eseményekben nem sebesült meg senki.