Amerikai drónoknak engedélyezte az Iszlám Állam elleni támadást a török kormány. Az ország hadserege is ágyúzta a terrorszervezet állásait.

Összesen 29-en haltak meg Szíriában abban a dróntámadásban, amit az amerikai vezetésű koalíció indított az Iszlám Állam nevű terrorszervezet állásai ellen hétfőn. Az amerikai drónok a terroristák öt tüzelőállását támadták Szíria északi részén - írja a Hürriyet című török lap. A Törökországból, a szír határhoz közel felkvő Incirlik légibázisról

MQ-1-es Preadtor típusú pilóta nélküli gépek szálltak fel. 

A török haderő még vasárnap ágyúzta a terroristák észak-szíriai állásait, Törökország területéről. Két különböző támadásban 34 fegyveres halt meg. 

A törökországi légibázisról Predátorok szálltak felForrás: Origo

A Törökország területéről indított csapások az Iszlám Állam vasárnapi támadásaira adott válaszok voltak. Szíriai területről vasárnap négy aknagránátot lőttek ki a szélsőségesek, azok a délkelet-törökországi Kilis városban csapódtak be. Ott nyolcan sérültek meg,

köztük egy várandós nő is.

Kilisben az elmúlt hetekben szinte mindennaposak a hasonló incidensek; január 18. óta a robbanásokban tizennyolc ember vesztette életét, köztük hét szíriai állampolgár.

Az USA májusban teherautókra épített rakétavető rendszert (HIMARS) telepít Törökország szíriai határvidékére, hogy hatékonyabbá tegye a küzdelmet.