Lövöldözés Frankfurtban

2016.05.05. 20:12

Lövöldözés történt csütörtökön a németországi Frankfurt belvárosában, több ember megsérült. A rendőrség szerint nincsenek arra utaló jelek, hogy a támadásnak iszlamista vagy szélsőjobboldali háttere lenne.

A Hessischer Rundfunk (HR) tartományi közszolgálati médiatársaság jelentése alapján a lövöldözés délután 17 óra körül történt egy belvárosi téren, ahol a munkaszüneti nap miatt sokan pihentek a kávézók, vendéglők teraszain a jó időben.

Az elkövető vagy elkövetők elmenekültek a helyszínről.

Szemtanúk azt mondták, hogy 10-12 lövés dördült el a tér egyik kávézójánál. A frankfurti rendőrség közölte, hogy a lövöldözésben az első adatok alapján hárman sérültek meg, ketten súlyosan.

A frankfurti rendőrség egy szóvivője a portálnak elmondta: a nyomozás új megállapításai szerint az történhetett, hogy többen rátámadtak egy fehér Mercedes terepjáróra. 

A támadók egy bár teraszán ültek, és amikor a terepjáró a helyszínre érkezett, tüzet nyitottak. Az autóban legkevesebb két utas megsebesült. Azt egyelőre nem tudni, hogy viszonozták-e a tüzet az autóból, amely a rendszáma alapján kapcsolatba hozható a szervezett bűnözésben is érdekelt Hells Angels motor bandával. 

A támadók a lövöldözés után elmenekültek, valószínűleg egy fekete kombi gépkocsival.

Iszlamista vagy szélsőjobboldali háttere nincs a támadásnak - közölte a Hessen tartományi nagyváros rendőrsége.