Porosenko elmebajnak tartja az Ukrajna elleni orosz agressziót

GettyImageRank2 POLITICS WASHINGTON, DC - MARCH 31: Ukrainian President Petro Poroshenko speaks after he laid a floral basket at the Holodomor Memorial on March 31, 2016 in Washington, DC. Poroshenko is in Washington to attend the 2016 Nuclear Security Su
Petro Porosenko
Vágólapra másolva!
Porosenko ukrán elnök "birodalmi elmebajnak" nevezte az Ukrajna elleni orosz agressziót győzelem napi beszédében. Azt is mondta, Oroszország kezéhez vér tapad, és gyilkosságok bűne szárad a lelkén.
Vágólapra másolva!

Petro Porosenko ukrán elnök "birodalmi elmebajnak" nevezte az Ukrajna elleni orosz agressziót a második világháborús győzelem napján.

Ezt a gyilkos háborút az orosz agresszor robbantotta ki birodalmi elmebajával és véres kezével.

A gyilkosságok bűne csakis az ő lelkén szárad" - mondta.

Petro Porosenko ukrán elnök Forrás: AFP/Getty Images/Alex Wong

Szavai szerint elnökként lelkileg a legmegterhelőbb számára az, amikor a fegyveres konfliktusban meghalt katonákról és civilekről kap jelentéseket. Az államfő Facebook-üzenetet is írt:

Andrij Parubij, a parlament elnöke pedig arra szólította fel az ukránokat, hogy "legyenek hazafiak, egyesüljenek az orosz agresszióval szembeni harcban, higgyenek az új győzelemben és Ukrajnának a civilizált európai államok közösségében megvalósuló boldog jövőjében".