Kártérítést fizet Egyiptom a tévedésből lelőtt turisták családjának

2016.05.09. 04:48

140 ezer dolláros kártérítést fizet Egyiptom a biztonsági erők által tavaly tévedésből meggyilkolt mexikói turisták családjának. A hatóságok dzsihádistának nézték a nyaralókat.

Az egyiptomi hatóságok mintegy 140 ezer dolláros kártérítést fizetnek a biztonsági erők által tévedésből megölt mexikói turisták családjainak - közölte vasárnap az egyiptomi idegenforgalmi minisztérium képviselője.

Omajma al-Huszeini az EFE spanyol hírügynökségnek elmondta, hogy a lehető leghamarabb szeretnék a kifizetést végrehajtani. Az ügyletről nem hangzott el hivatalos reagálás a mexikói külügyminisztériumtól.

Kártérítést követeltek

Tavaly szeptemberben az ország nyugati részén, az el-Vahát nevű, közkedvelt sivatagi régióban tévedésből megöltek tizenkét embert, köztük legalább nyolc mexikói turistát az egyiptomi biztonsági erők tagjai, akik azt hitték, dzsihádistákra lőnek.Az eset után Mexikó alapos vizsgálatot, valamint kártérítést követelt.

Kairó most annak ellenére jelentette be a kártérítést, hogy a hatóságok még nem állapították meg, ki a felelős a történtekért.

KAPCSOLÓDÓ CIKK