22 halott egy kínai földcsuszamlásban

2016.05.09. 12:27

Huszonkét holttestet találtak eddig a Kína délkeleti részén történt földcsuszamlás után, tizenheten pedig még mindig nem kerültek elő - mondták el a helyi hatóságok hétfőn.

A csuszamlás vasárnap hajnali öt óra körül történt a Fucsien tartománybeli Tajning megye hegyvidéki részén. Az ottani vízerőmű építkezésén dolgozó munkások szálláshelyeire és egy irodára mintegy 100 ezer köbméter sár és szikla zúdult a heves esőzések okozta földcsuszamlás során.

Heten sérülésekkel túlélték a balesetet, köztük vannak, akiket csonttöréssel szállítottak kórházba. Két, korábban eltűntként számontartott ember sértetlenül került elő.

Egy áldozat holttestét viszik a mentők a földcsuszamlás utánForrás: MTI/EPA/FEATURECHINA/Hszü Jing-Hua

 "Aludtunk, amikor a hegy nagyon erősen elkezdett remegni, és mielőtt még feleszméltünk volna, homok és sár ömlött a szobánkba" - mesélte az egyik túlélő, aki három társával együtt úgy élte túl a katasztrófát, hogy behúzódott egy tartóoszlop tövébe.

A zuhogó eső nehezíti a mentési munkákat, és egy illetékes tartományi vezető szerint hamarosan ki kell üríteni a környéket, hogy az esetleges további katasztrófák ne szedhessenek több áldozatot. A helyszínen több mint hatszázan kutatnak az eltűntek után.