22 halott egy kínai földcsuszamlásban

Tajning megye, 2016. május 9. Egy áldozat holttestét viszik mentők a dél-kínai Fucsien tartományban elterülő Tajning megyében 2016. május 9-én, miután az előző nap földcsuszamlás történt. A szerencsétlenség következtében több tucat, egy vízierőmű építésén dolgozó ember eltűnt, eddig huszonkettőnek a holttestét találták meg. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Huszonkét holttestet találtak eddig a Kína délkeleti részén történt földcsuszamlás után, tizenheten pedig még mindig nem kerültek elő - mondták el a helyi hatóságok hétfőn.
Vágólapra másolva!

A csuszamlás vasárnap hajnali öt óra körül történt a Fucsien tartománybeli Tajning megye hegyvidéki részén. Az ottani vízerőmű építkezésén dolgozó munkások szálláshelyeire és egy irodára

mintegy 100 ezer köbméter sár és szikla zúdult a heves esőzések okozta földcsuszamlás során.

Heten sérülésekkel túlélték a balesetet, köztük vannak, akiket csonttöréssel szállítottak kórházba. Két, korábban eltűntként számontartott ember sértetlenül került elő.

Egy áldozat holttestét viszik a mentők a földcsuszamlás után Forrás: MTI/EPA/FEATURECHINA/Hszü Jing-Hua

"Aludtunk, amikor a hegy nagyon erősen elkezdett remegni, és mielőtt még feleszméltünk volna, homok és sár ömlött a szobánkba" - mesélte az egyik túlélő, aki három társával együtt úgy élte túl a katasztrófát, hogy behúzódott egy tartóoszlop tövébe.

A zuhogó eső nehezíti a mentési munkákat, és egy illetékes tartományi vezető szerint hamarosan ki kell üríteni a környéket, hogy az esetleges további katasztrófák ne szedhessenek több áldozatot. A helyszínen több mint hatszázan kutatnak az eltűntek után.