Disznófejet küldtek Merkelnek

Vágólapra másolva!
Ismeretlenek egy levágott disznófejet hagytak Angela Merkel kancellár irodája előtt a stralsundi választókörzetben. Egy rendőr találta meg a fenyegető üzenetnek is beillő állati testrészt. 
Vágólapra másolva!

Mocskolódó üzenetet is írtak arra a levágott disznófejre, amit a német kancellár választókerületi irodája elé tett le valaki Stralsundban. A disznófejet szombat reggel vette észre egy rendőrjárőr. Azt nem hozták nyilvánosságra, mi volt a disznófejre írva, csak annyit közöltek, hogy

a mocskolódást a német kancellárnak címezték.

A német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) elnöke eközben a menedékkérők elleni erőszak növekedésének veszélyére figyelmeztetett. Holger Münch azt mondta, hogy idén már 45-ször gyújtottak fel menekültszállásokat az országban. "A tettesek túlnyomórészt férfiak, és csaknem 80 százalékuk azon a településen él, ahol a bűncselekményt elkövették" - tette hozzá.

A hivatal jelenleg nem tud régiókon átívelő szélsőjobboldali struktúrák létezéséről

- közölte Münch. "Mindenképpen érzékeljük azonban bűnöző vagy terrorista struktúrák kialakulásának kockázatát. Nem zárhatjuk ki ezt, és nagyon komolyan vesszük a veszélyt" - mondta Münch.

2015-ben, amikor mintegy 1,1 millió menekült érkezett Németországba, 92 gyújtogatás történt menekültszállások ellen, szemben a 2014. évi mindössze 6 ilyen esettel a BKA január végén közölt adatai szerint.