Egy dróngyároshoz ment Erdogan lánya

Vágólapra másolva!
A legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett, hatezer meghívott vendég jelenlétében tartották szombaton Isztambulban a török államfő, Recep Tayyip Erdogan 30 éves lányának esküvőjét.
Vágólapra másolva!

Megházasodott Sümmeyye Erdogan, a török elnök egyik lánya. A 30 éves nő Selcuk Bayraktarhoz, egy török vállalkozó fiához ment feleségül. A pár idén márciusban jegyezte el egymást. A lakodalom egy Márvány-tenger melletti exkluzív helyszínen volt. A ceremónia egy Korán-részlet felolvasásával kezdődött.

Az egyik tanú a leköszönő miniszterelnök, Ahmet Davutoglu volt.

Mellette a hadsereg vezérkari főnöke, Hulusi Akar tábornok állt. Az esküvőn jelen volt Navaz Sarif pakisztáni miniszterelnök is.

Davutoglu az Erdogannal kialakult nézeteltérések miatt a múlt héten jelentette be, hogy lemond a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) vezetéséről, és így automatikusan a kormányfői tisztségről. Úgy tűnik, hogy esküvői jelenléte azokat a híreszteléseket próbálta eloszlatni, hogy konfliktusba keveredett az államfővel.

Az esküvőt Isztambul Kücükcekmece elővárosában, egy kultúrközpontban tartották. A rendőrség több utcát lezárt a környéken.

A menyasszony az amerikai Indiana államban szociológiát és politikai tudományokat tanult, és a londoni School of Economics egyetemen diplomázott. Később, Erdogan miniszterelnöksége idején az AKP tanácsadója volt, egészen addig, amíg apját 2014-ben államfővé nem választották.

Alelnöke egy nők jogait védő iszlámbarát csoportnak.

A vőlegény családja közül többen a Baykar konszern vezetői. Ez a cég a török hadiiparban tevékenykedik, egyebek között drónokat gyárt. A vőlegény az isztambuli műszaki egyetemen kezdte tanulmányait, és az egyesült államokbeli Georgia műszaki egyetemen doktorált.

Erdogannak két fia és két lánya van. Egyik lánya, Esra a török energiaügyi miniszter, Berat Albayrak felesége.