Felrobbantották a gyanús csomagot Manchesterben

Manchester United stadion Old Trafford
A sniffer dog searches the stands at Old Trafford in Manchester, north west England, on May 15, 2016, after the English Premier League football match between Manchester United and Bournemouth was abandoned. Half of the stands at Manchester United's Old Trafford were evacuated because of a suspicious package Sunday just ahead of their final Premier League game of the season against Bournemouth. / AFP PHOTO / OLI SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Tűzszerészek felrobbantották azt a gyanús csomagot, amit a Manchester United stadionjában találtak  a biztonságiak a csapat meccse előtt. Nem bomba volt, de nagyon hasonlított egy robbanószerkezetre - közölte a rendőrség. A sportlétesítményt nyomkereső kutyákkal vizsgálták át, miután a csapat Bournemouth elleni meccsét el kellett halasztani. A szurkolók is elhagyták a lelátókat.
Vágólapra másolva!

Ellenőrzött robbantást hajtottak végre a Manchester United városi stadionjában, az Old Traffordban tűzszerészek. Azt a gyanús csomagot robbantották fel a hatóságok szakértői, amit nem sokkal a focicsapat meccse előtt találtak a stadionban. A csomagról azt közölte a rendőrség, hogy az nem éles robbanószerkezet volt, de nagyon hasonlított egy valódi bombára.

A Guardian azt írja, hogy a csomagot egy vécében fedezték fel:

egy mobiltelefonhoz csatlakoztatott cső lett gyanús valakinek.

A robbantás után a stadion munkatársai visszatérhettek a létesítménybe.

Sorban evakuálták a szektorokat

Miután megtalálták a csomagot, terrorriadót rendeltek el a stadionban. Először két lelátót ürítettek ki, majd a rendőrség tanácsára a szurkolókat elkezdték az egész létesítményből kifelé terelni. A helyszínen egy rendőrparancsnok azt mondta, a katonaságot is értesítették.

A futballklub bejelentése szerint a csomagot a stadion északnyugati szektorában találták, először onnan evakuálták a szurkolókat. A többieket arra kérték, hogy addig maradjanak a helyükön, amíg a stadion előterét elhagyják az elsőként kimenekített emberek.

Kutyákkal vizsgálják át a stadiont a rendőrök Forrás: AFP/Oli Scarff

A meccsnek magyar idő szerint 16:00-kor kellett volna elkezdődnie. A meccs előtt viszont a hangszórokon bejelentették, hogy vörös színű riasztás lépett életbe, és a pályán melegítő játékosok visszavonultak az öltözők irányába.

Rutinellenőrzésen találták a csomagot

A Twitteren videó is megjelent a riasztás bejelentéséről.

A Guardian azt írja, rutinellenőrzés közben találták meg a csomagot, a rendőrök a két klub vezetőivel együtt döntöttek úgy, hogy kiürítik a stadiont. A rendőrök szerint órákig tarthat, mire kiderítik, hogy bomba volt-e a csomagban.