Mindenkit levertek az ukrán elnök testőrei

Day of Remembrance of Victims of Political Repressions in National Historical Memorial Reserve in Kiev Ukraine 2016 May Kiev Day of Remembrance Victims of Political Repressions National Historical Memorial Reserve Day of Remembrance of Victims of Politica
Petro Poroshenko testőrei is meghúzódnak a háttérben
Vágólapra másolva!
Az ukrán Elnöki Biztonsági Szolgálat csapata végzett az élen a testőrségek idei Európa Bajnokságán.
Vágólapra másolva!

Május közepén Bulgária volt a házigazdája a Bodyguard 2016 elnevezésű speciális ügyességi vetélkedőnek. Az idei eseményen szerte Európából tizenöt csapat mérte össze tudását és felkészültségét. Ukrajnát öt egység képviselte: az elnöki testőrség mellett az Állami Vagyonőr Szolgálat női gárdája, az Őrző-Védők Dnyipropetrovszki Szövetsége, valamint a Kijevi Rendőrkapitányság férfi és női csapata.

Petro Porosenko testőrei is meghúzódnak a háttérben Forrás: AFP/2016 Anadolu Agency/Hakan Caliskan

A verseny során a testőröknek a szakmájukhoz testhezálló „sportszámok" keretében kellett bizonyítaniuk képességeiket. Be kellett mutatniuk, mit tudnak az őrző-védő technikákról és taktikákról, mire képesek a közelharcban, milyen ügyesek a járművezetésben, elsősegélynyújtásban és nem utolsósorban a különböző fegyverek kezelésében. Az összesített versenyt végül Petro Porosenko személyi testőrei nyerték – írja az Ukrajinszka Pravda.