Roncsdarabokat talált az egyiptomi hadsereg

Vágólapra másolva!
Az eltűnt egyiptomi repülőgépből származó roncsdarabokat és személyes tárgyakat talált az egyiptomi hadsereg, és a görög kutatók is.
Vágólapra másolva!

A híradás szerint az egyiptomi haditengerészet a Földközi-tengerben, 290 kilométerre északra Alexandria városától találta meg a tárgyakat.

Átfésülik a térséget, hogy megtalálják a csütörtökön eltűnt gép feketedobozait. Korábban is találtak tárgyakat a víz felszínén, de a két mentőmellényről és a műanyagdarabról kiderült, hogy azok nem a repülőről származnak. Arról egyelőre nem közöltek részleteket, hogy most milyen elemeket találtak meg.

A görög védelmi miniszter később elmondta, hogy az egyiptomiak arról értesítették: emberi testrészt, két ülést és csomagokat láttak a tengerben.

Egyiptomi repülőtéri illetékesek elmondták az AP amerikai hírügynökségnek, hogy a vizsgálatban részt vevők fogják megvizsgálni a talált tárgyakat.

A vizsgálatban a francia és brit szakértők mellett részt vesz majd a gyártó Airbus képviselője. A vizsgálatot egyiptomi részről Ajman el-Mokadam vezeti majd.

A három-három francia és brit szakértő már meg is érkezett Kairóba.

66-an voltak a fedélzeten

Az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata 66 emberrel – 56 utassal és tízfős személyzettel – a fedélzetén csütörtök hajnalban tűnt el a radarernyőkről. Az utasok zöme egyiptomi és francia volt. Egyelőre nem tudni, mi okozta a repülőgép-szerencsétlenséget. Már csütörtökön is elhangzott olyan bejelentés, hogy az egyiptomi utasszállítóból származó tárgyakat találtak a görögországi Kárpathosz szigetétől 370 kilométerre, de később közölték, hogy ezek a darabok mégsem az eltűnt gépről valók.