Több százan vonultak utcára Szöulban egy nő megkéselése miatti tiltakozásul. 

Több százan vonultak szombaton a dél-koreai főváros, Szöul utcáira, hogy egy 23 éves nő meggyilkolása miatt és e konkrét eseten keresztül a dél-koreai nőket egyre gyakrabban fenyegető támadások és visszaélések ellen tiltakozzanak. A támadás miatt már negyedik napja tartanak Dél-Koreában a megemlékezések és felvonulások.

Skizofrén férfi gyilkolt

A fiatal nőt a Szöul déli részén fekvő Gangnam metrómegálló közelében kedd hajnalban késelte meg egy férfi az épület mosdójában. A tiltakozók, akik közül sokan fehér maszkot viseltek, a metrómegálló bejáratánál kezdték meg felvonulásukat. a metrómegálló kapuját több ezer apró öntapadó cédulával borították be, amelyek többségén gyászukat és félelmeiket fejezték ki az emberek.

A rendőrség pénteken őrizetbe vett egy 34 éves munkanélküli, korábban skizofréniával kezelt férfit az ügy kapcsán. A hatóságok közlése szerint a férfi 40 percig várta, hogy felbukkanjon egy nő a mosdónál, akit a magánál hordozott késsel leszúrt. A nyomozóknak a gyanúsított azt mondta, azért támadta meg a fiatal nőt, mert úgy érezte, "elutasítóak" voltak vele a másik nem tagjai.