Útját állnák a G7-ek a terrorizmus pénzelésének

VARUFAKISZ, Jánisz Brüsszel, 2015. február 20.
Luis de Guindos spanyol gazdasági miniszter, Michel Sapin francia és Jánisz Varufakisz görög pénzügyminiszter (b-j) az euróövezet pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoport rendkívüli brüsszeli tanácskozásán, a
Brüsszel, 2015. február 20. Luis de Guindos spanyol gazdasági miniszter, Michel Sapin francia és Jánisz Varufakisz görög pénzügyminiszter (b-j) az euróövezet pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoport rendkívüli brüsszeli tanácskozásán, amelyet a görög adósság ügyében tartanak 2015. február 20-án. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Vágólapra másolva!
A terrorizmus pénzelése elleni hatékonyabb fellépésről egyeztetett Japánban a világ hét legfeljettebb országának pénzügyminiszterei és jegybankelnökei. A  csúcstalálkozón hatékony eszközök bevetését ígérték.
Vágólapra másolva!

A világ hét legfejlettebb országát tömörítő G7-csoport pénzügyminiszterei és jegybankelnökei Japánban tartott kétnapos csúcstalálkozójukon megállapodtak abban, hogy "megerősítik a terrorizmus finanszírozása elleni globális küzdelmet". Japán, az Egyesült Államok, Franciaország, Németország, Nagy-Britannia, Olaszország és Kanada állam-, illetve kormányfői tanácskoztak.

Michel Sapin francia pénzügyminiszter (középen) spanyol és görög kollégája társaságában Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Az erről szóló akciótervet a csúcstalálkozó végén, szombaton hozták nyilvánosságra. "Egy műveleti szakaszban vagyunk. Hatékony eszközöket fogunk bevetni a terrorizmus finanszírozása ellen, ez nélkülözhetetlen" - mondta Michel Sapin francia pénzügyminiszter.

amelyeket például az Iszlám Állam végez Irakban és Szíriában" - mondta.

George Osborne brit pénzügyminiszter nem sokkal az akcióterv nyilvánosságra hozatala előtt közleményt adott ki, amelyben

figyelmeztetett, hogy "nagyon nehéz" lesz Nagy-Britanniának, ha a hazájában tartandó népszavazás az EU-ból való kilépés mellett dönt.

Nagy-Britanniában június 23-án tartanak népszavazást az EU-ból való kilépésről.