Egy Cipruson élő egyiptomi férfi túszul ejtette 16 hónapos gyermekét, miután összeveszett magyar feleségével, a gyermek anyjával. A férfit a rendőrök végül lelőtték, a gyermek tízcentis, késsel ejtett sebbel került kórházba, a sebe nem életveszélyes.

Cipruson a rendőrség agyonlőtt egy 41 éves egyiptomi férfit, aki túszul ejtette 16 hónapos gyermekét, miután összeveszett magyar feleségével, írja a Cyprus Mail cikke alapján a 444.huA túszdráma péntek estétől 12 órán át tartott.

Elbarikádozta magát a gyerekkel 

A rendőröket először péntek este 7-kor hívták ki a szomszédok, mert a házaspár nagyon veszekedett, de amikor a rendőr kopogott az ajtón, senki sem válaszolt. Aztán este 10 körül a magyar nő elment boltba, a férje pedig követte a gyerekkel a kezében, de amikor rendőrök indultak feléjük, visszarohant, és elbarikádozta magát a gyerekkel. 

A gyerek megsérült 

A férfi Molotov-koktélokkal dobálózott, megnyitotta a gázt, és a gyerek megölésével fenyegetőzött, a rendőrök szerint ezért nem volt más választásuk, le kellett lőniük. A gyereket tízcentis, késsel vágott sebbel vitték kórházba, nincs életveszélyben. Egyelőre nem világos, hogyan szerezte a sebet. Az első jelentések szerint az apjánál kés volt, amikor lelőtték, és estében vágta meg a gyereket, de a rendőrség később azt közölte, a férfi már azelőtt megsebesítette a gyereket, hogy lelőtték. 

A nő válni akart 

A rendőrség szerint az egyiptomi férfi munkanélküli volt, három éve élt Cipruson. Ott nősült meg, és ott született a gyermeke. A rendőrség szerint a felesége azt mondta, hogy gyakran veszekedtek, el akart válni a férfitól, de ő nem egyezett bele.