A nyugati világot fenyegeti az Iszlám Állam

2016.05.22. 16:27

A nyugati világot fenyegeti újabb üzenetében az Iszlám Állam, amelynek szóvivője hangüzenetben támadásokra buzdította a terrorszervezet híveit az iszlám böjti hónap, a ramadán idején.

A nyugati világ elleni támadásokra buzdította híveit az Iszlám Állam terrorszervezet az iszlám böjti hónap, az idén június 6-án kezdődő ramadán idején. "A ramadán a megszállás és a szent háború, a dzsihád hónapja. Isten akaratával a világon mindenhol tegyétek ezt a hónapot a hitetlenek számára a szenvedés hónapjává"  – üzente Abu Mohamed al-Adnani, az Iszlám Állam szóvivője. 

Ne kíméljék a civileket sem

A felhívás különösen a terrorszervezet Egyesült Államokban és Európában tevékenykedő harcosainak és szimpatizánsainak szólt. Al-Adnani a mintegy félórás üzenetben kifejtette, "nem szabad kímélni a civileket",  és azt is kifejtette, hogy a csapásokkal az Iszlám Állam szíriai és iraki fellegváraira mért nyugati támadásokat kell megbosszulni.

Támadásra szólította fel harcosaikat az Iszlám Állam szóvivőjeForrás: AFP/-

A június 6-án kezdődő ramadán idején rendezik meg Franciaországban a labdarúgó-Európa-bajnokságot és a Tour de France kerékpáros körversenyt. Párizs hónapok óta fokozott terrorveszélyre figyelmeztet a nyugat-európai országban.  A francia parlament eközben jóváhagyta a tavaly novemberi párizsi merényletek után bevezetett rendkívüli állapot meghosszabbítását. 

Nincs konkrét fenyegetés

A német belügyminisztérium egyik szóvivője a napokban azt mondta, a hatóságoknak nincs tudomásuk arról, hogy Franciaországot vagy Németországot a labdarúgó-Eb idején támadás fenyegetné. Azt azonban megerősítette, hogy az olyan nyugati államok, mint Franciaország, alapvetően az Iszlám Állam célkeresztjében vannak. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK