Merényletek a szíriai orosz bázisok közelében

Tartúsz, 2016. május 23.
A SANA szíriai állami hírügynökség által közreadott kép egy autóba rejtett pokolgépes merénylet helyszínéről az északnyugat-szíriai Tartúszban 2016. május 23-án. Ezen a napon az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet összesen hé
Tartúsz, 2016. május 23. A SANA szíriai állami hírügynökség által közreadott kép egy autóba rejtett pokolgépes merénylet helyszínéről az északnyugat-szíriai Tartúszban 2016. május 23-án. Ezen a napon az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet összesen hét gépjárműbe rejtett pokolgépet hozott működésbe közel azonos időben a Földközi-tenger partja menti városokban. Tartúszban legalább 48, míg a mintegy hatvan kilométerre északra fekvő Dzsablában 53 ember vesztette életét a robbantásokban. (MTI/EPA/SANA)
Vágólapra másolva!
Több helyszínen egyszerre hét robbanás történt a szíriai Latakia tartományban, a két orosz katonai bázis közelében. A százat is meghaladhatja az áldozatok száma.
Vágólapra másolva!

Az Ihbaríja tévé beszámolója szerint terrorista támadásokat követtek Dzsableh és Tartusz városában. A robbanások az orosz légi-, illetve haditengerészeti bázis közelében hallatszottak – számolt be az Rt.com.

A jelentések egyelőre ellentmondásosak, mert a SANA hírügynökség szerint Dzsablehben nem merényleteket követtek el, hanem tüzérségi támadás érte a várost.

Tartuszban viszont egy autóba rejtett pokolgép robbant, egy másik helyen pedig öngyilkos merénylő követett el támadást – jelentette a szíriai állami televízió.

Egy autóba rejtett pokolgépes merénylet helyszínéről az északnyugat-szíriai Tartúszban Forrás: MTI/EPA/SANA/-------------------

A londoni székhelyű Szíriai Megfigyelőközpont az Emberi Jogokért (Syrian Observatory for Human Rights) legalább öt öngyilkos merényletről és két autóba rejtett bombáról számolt be – számolt be a brit Guardian.

A lap hangsúlyozta, hogy ez a két kikötőváros eddig elkerülte a legsúlyosabb háborús összecsapásokat.

Az áldozatok száma meghaladhatja a százat is.

A támadásokért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.