150 százalékos részvétel az osztrák kisvárosban

Waidhofen an der Ybbs
Vágólapra másolva!
Az osztrák belügyminisztérium adatai szerint egy osztrák kisváros kilencezres választóképes lakosságából több mint 13 ezren voksoltak. A részvételi arány közel 150 százalékos. A belügyminisztérium korrigál.
Vágólapra másolva!

Az osztrák belügyminisztérium nyilvánosságra hozta az elnökválasztási adatokat. Az adatbázisban egy alsó-ausztriai kisvárosról egyúttal érdekes összesítés látott napvilágot. A minisztériumi adatok szerint Waidhofen 9026 választójoggal rendelkező lakósából 13262-en adták le voksot vasárnap, vagyis a városban a részvételi arány közel 150 százalékos volt – írja a Die Presse osztrák napilap.

Az adatbázis szerint négyezerrel többen voksoltak, mint amennyinek szavazati joga van Forrás: Origo

Elírták

„A hibát kijavítjuk” – mondta Robert Stein. A választási részleg vezetője szerint mindössze annyiról van szó, hogy a kisváros választási adatait tévesen rögzítették a rendszerben. A hiba azonban nem olyan mértékű, hogy bármilyen jelentős változást hozna az elnökválasztási végeredményben, - mondta Stein. A részleg vezetője hozzátette, hogy

a waidhofeni adatok elírása egyedi eset.

Nem gondolná, hogy hasonló hibák maradtak volna az adatbázisban. A belügyminisztérium hétfőn tette elérhetővé digitalizált formában mind a személyesen, mind a levélben beérkezett szavazati eredmények összesítését.