Robbanás történhetett a múlt héten 66 emberrel a Földközi-tengerbe zuhant egyiptomi utasszállító repülőgép fedélzetén, erre utalnak a roncsok közül előkerült emberi maradványok - közölte az egyiptomi média kedden, a halottkémi vizsgálatokra hivatkozva. Az egyiptomi igazságügyi orvosszakértők vezetője azonban később cáfolta ezeket az értesüléseket.

"A maradványok mérete robbanásra utal, a legnagyobb előkerült testrész egy tenyér volt" - mondta el a vizsgálócsoportban dolgozó egyik halottkém.

Forrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Egyptian Armed Forces / Handout

A szakemberek a meglehetősen szétaprózódott testrészek miatt gondolják úgy, hogy robbanás történt, ugyanakkor robbanóanyagok nyomát egyelőre nem találták az előkerült testrészeken.

Hisám Abdelhamid, az igazságügyi orvosszakértők kamarájának vezetője azonban ellentmondott ezeknek az értesüléseknek. „Minden, amit a témában a lapok írtak, teljesen hibás elképzelés, vagy puszta feltételezés eredménye, amelyek nem a törvényszéki orvosszakértői hatóságoktól származnak” - állította a MENA-ban idézett közleményében Hisám Abdelhamid.