Elkapták a lengyel robbantót

2016.05.24. 18:33

Őrizetbe vette a lengyel rendőrség azt a fiatalembert, aki a múlt héten egy házi készítésű bombát hagyott egy buszon Wroclawban. A csomagot még időben sikerült eltávolítani a járműről.

Őrizetbe vett kedden a lengyel rendőrség egy fiatalembert, akit azzal gyanúsítanak, hogy a múlt héten Wroclawban házi készítésű pokolgépet hagyott egy városi autóbuszban – jelentette be Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter. 

A gyanús csomagot múlt csütörtökön találták a dél-lengyelországi városban egy autóbuszon.  A szögekkel és ammóniumnitráttal töltött főzőkuktát még időben eltávolították a járműről, de a járdán felrobbant, és egy embert könnyebben megsebesített.

Bevallotta tettét

A több napon át, több száz rendőr bevonásával folyó nyomozás során a köztéri kamerák által rögzített, a médiában közzétett felvételek alapján azonosították a gyanúsítottat.  Kilétére vonatkozóan a macedóniai látogatáson tartózkodó Blaszczak egyelőre nem közölt részleteket, de bejelentette, hogy este rendkívüli sajtóértekezletet tartanak az ügyben. 

A lengyel sajtó arról számolt be, hogy a rendőrség körülvett egy, a robbanás helyszínéhez közel eső lakóházat. A Gazeta Wyborcza napilap wroclawi regionális kiadása úgy értesült, hogy a fiatalember az őrizetbe vétel során nem tanúsított ellenállást,  és be is vallotta tettét. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK