Hillary Clinton: Trump csődbe vinné az Egyesült Államokat

2016.05.24. 00:42

Hillary Clinton szerint Donald Trump csődbe vinné az Egyesült Államokat. A volt külügyminiszter most a vetélytársa külpolitikai állásfoglalásai után a republikánus elnökjelölt-aspiráns üzleti ügyeit vette célba. 

Hillary Clinton, a demokraták elnökjelöltségére pályázó jelölt szerint csődbe vinné az Egyesült Államokat Donald Trump, a republikánusok valószínű elnökjelöltje, amennyiben megnyerné az elnökválasztást.

Hillary Clinton szerint Donald Trump csődbe vinné AmerikátForrás: AFP/2016 Getty Images/John Sommers Ii

Hillary egy detroiti szakszervezeti rendezvényen beszélt erről, célba véve a várható republikánus vetélytárs üzleti ügyeit. Clinton azt állította, hogy Trump ugyanúgy csődbe vinné Amerikát, ahogyan csődbe mentek annak idején a vállalkozásai is.

Az üzleti ügyeit vette célba

A volt külügyminiszter szerint egy Trump-elnökség alacsonyabb béreket, kevesebb munkalehetőséget, nagyobb eladósodottságot hozna.

Az elmúlt hetekben Hillary Clinton elsősorban Trump külpolitikai állásfoglalásait támadta, elszabadult hajóágyúnak nevezve, aki szerinte veszélyt jelent az Egyesült Államok nemzetbiztonságára is.

A volt külügyminiszter azonban vasárnap óta Trump üzleti ügyeire, gazdasági tevékenységére összpontosítja kampányát. Vasárnap az NBC televízió politikai háttérműsorában például arra szólította fel Trumpot, hogy hozza nyilvánosságra adóbevallását, és egyúttal azt sugallta, hogy Trump nem is olyan sikeres, mint amilyennek látszik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK