Magyar embercsempészeket fogtak el Ausztriában

Nickelsdorf, 2015. szeptember 16. Egy osztrák rendőr illegális bevándorlókat keresve szúrópróbaszerűen ellenőriz egy járművet Nickelsdorfnál (Miklóshalma) 2015. szeptember 16-án. Ezen a napon reggel az osztrák rendőrség megkezdte a határellenőrzést a magyar-osztrák határátkelési pontokon. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Három magyar embercsempészt fogtak el az ausztriai Burgenlandban, furgonjukban 32 szíriai illegális bevándorlót szállítottak - közölte a tartományi rendőrség.
Vágólapra másolva!

Az embercsempészek elfogását célzó, szúrópróbaszerű ellenőrzések során fogták el a 18, 20 és 21 éves férfiakat, a burgenlandi Miklóshalmánál (Nickelsdorf).

A három magyar állampolgárságú csempészt kihallgatták,

a nyomozás jelenleg is zajlik. A jármű rakodóterében utazó szíriai állampolgárokat a menekültekkel foglalkozó kismartoni (Eisenstadt) koordinációs központba vitték.

Egy osztrák rendőr illegális bevándorlókat keres Nickelsdorfnál (Miklóshalma) Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Több eset is volt a héten

Keddre virradóra a burgenlandi Csajta (Schachendorf) határátkelőnél egy svájci rendszámú járművet akartak ellenőrizni, azonban a vezető gázt adott és elhajtott, ezért a rendőrök üldözni kezdték. A közeli benzinkútnál a vezető kiugrott a kocsiból, és Magyarország irányában elszaladt. Az autóban 22 szíriai és afgán illegális bevándorló utazott.

A rendőrség keddi közlése szerint a burgenlandi Rábakeresztúrnál (Heiligenkreuz) egy 35 éves török embercsempészt tartóztattak fel, aki bécsi rendszámú autót vezetett. A járműben utazott három szíriai menekült, akiket a kismartoni (Eisenstadt) menekültellátó központba vittek, a török férfit pedig a kismartoni fogdába.

A hétvégén két embercsempészt fogtak el a tartományban. Csém (Schandorf) településnél szombaton egy 28 éves iráni férfi vitt át hat embert illegálisan a határon, vasárnap pedig Mosontarcsánál (Andau) a rendőrség egy 30 éves tunéziai férfit kapott el, aki 13 menekültet szállított.