Kiderült, hogyan kapott pakisztáni papírokat Manszúr molla

Manszúr molla
Nuski, 2016. május 22. Pakisztáni mentősök elszállítják az amerikai dróntámadásban elhunyt két személy holttestét a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartományban lévő Nuskiban 2016. május 21-én. Abdulla Abdulla afgán kormányfő 2016. május 22-én megerősítette, hogy az amerikai dróntámadásban életét vesztett Aktár Mohamed Manszúr, az afgán tálibok vezetője. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Letartóztattak két pakisztáni tisztviselőt, akik személyi igazolványhoz és állampolgársághoz juttatták Manszúr mollát, a tálibok volt vezetőjét.
Vágólapra másolva!

Pakisztáni útlevelet és személyi igazolványt találtak azon a helyen, ahol egy amerikai drón végzett Manszúr mollával.

A pakisztáni belügyminisztérium szerint az egyik letartóztatott, Azíz Ahmad, egy beludzsisztáni milícia őrnagya hitelesítette a Vali Muhammadnak kiállítandó személyi igazolvány formanyomtatványát még 2001-ben.

Amerikai drón végzett a tálibok volt vezetőjével Forrás: MTI/EPA/-------------------

A másik gyanúsított, Rifat Ikbál, az ország nyilvántartó hivatalának egyik tisztviselője segítette állampolgársághoz jutni Manszúr mollát, második feleségét és gyerekeit.

A belügyminisztérium hozzátette, folytatják a tálib vezetőt hamis okiratokhoz juttató személyek keresését. Korábban letartóztattak egy másik tisztviselőt, Rafik Tarint, aki hitelesítette Manszúr molla pakisztáni személyijét.

A tálib vezető pakisztáni személyi igazolványa szerint Vali Muhammad korábban a pakisztáni Kvettától nyugatra lévő, az afgán határ melletti területen élt, később Karacsiba költözött, ahol vett egy lakást is.