Közel 700-an lelték halálukat a Földközi-tengerben

Líbia, 2016. május 25.
Az olasz haditengerészet által közreadott felvételen migránsok ugrálnak a tengerbe egy megbillent hajó fedélzetéről Líbia partjainál 2016. május 25-én. Az elmúlt egy napban a mentést irányító olasz haditengerészet egyéb hajók közrem
Líbia, 2016. május 25. Az olasz haditengerészet által közreadott felvételen migránsok ugrálnak a tengerbe egy megbillent hajó fedélzetéről Líbia partjainál 2016. május 25-én. Az elmúlt egy napban a mentést irányító olasz haditengerészet egyéb hajók közreműködésével huszonhárom akció során mintegy 3000, Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlót mentett ki a Földközi-tengerből a líbiai partszakasz közelében. Hét embert holtan emeltek ki a vízből és valószínűleg többen a tengerbe vesztek. (MTI/AP/Olasz haditengerészet)
Vágólapra másolva!
Közel 700 menekült veszett oda, miközben megpróbáltak átkelni a Földközi-tengeren keresztül Európába. Volt olyan csónak, aminek motorja sem volt.
Vágólapra másolva!

A hétszázat is meghaladhatja azoknak a migránsoknak a száma, akik az elmúlt napokban a Földközi-tengeren Olaszországtól délre a tengerbe vesztek - mondta Carlotta Sami, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) szóvivője.

Vízi temető

Legalább száz embernek veszett nyoma, amikor szerdán elsüllyedt egy embercsempész-hajó, és mintegy 550-nek egy másik, csütörtök reggeli hajótörés után.

Egyre többen fulladnak bele a Földközi-tengerbe Forrás: MTI/AP/Olasz haditengerészet/-------------------

Túlélők szerint a második hajón mintegy 670-en voltak, de

nem volt motorja és egy másik csempészhajó vontatta,

mielőtt felborult. Mintegy 105-en élték túl a hajótörést és 15 holttestet emeltek ki a vízből. További 45 holttestet találtak pénteken egy hajóroncs közelében, de valószínűleg sokkal többen voltak a hajón.