Gyanús csomagot találtak a Fehér Ház közelében

Vágólapra másolva!
A Fehér Ház északi oldalán lévő területet rövid időre lezárták hétfőn, helyi idő szerint a kora délutáni órákban, mert egy nő gyanús csomagot dobott be a kerítésen. Később kiderült, hogy a csomagban egy fémtárgy volt, ami nem jelentett veszélyt.
Vágólapra másolva!

A Fehér Ház északi oldalán lévő területet rövid időre lezárták hétfőn, helyi idő szerint a kora délutáni órákban, mert egy nő gyanús csomagot dobott be a kerítésen. Később kiderült, hogy a tárgy ártalmatlan.

Az AP hírügynökség szerint

a tettest azonnal letartóztatták,

a rendőrség azonban pár órán keresztül nem adott részletes tájékoztatást. A titkosszolgálat, szakértők bevonásával vizsgálta a bedobott csomag - vagy doboz, vagy italos üveg - tartalmát.

Nem jelentett veszélyt

Az esetről sem a közszolgálati rádió (NPR), sem a nagyobb televíziós állomások

nem adtak hírt,

valószínűsíthetően azért, mert mindenütt az ünnepi programokat sugározták. Az Egyesült Államokban ugyanis a hétfői nap (mint minden év utolsó májusi hétfője) szövetségi ünnep: az Emlékezés Napja (Memorial Day), amikor a háborúkban meghalt valamennyi amerikai katonára, eltűntre és hadifogolyra emlékeznek.

Barack Obama elnök is koszorút helyezett el - és beszédet mondott - az arlingtoni nemzeti sírkertben, a szövetségi fővárosban pedig - csakúgy, mint valamennyi amerikai kis-, és nagyvárosban - felvonulások és ünnepi programok vannak egész nap.

A rendőrség helyi idő szerint a kora esti órákban azt közölte, hogy

és a Fehér Ház északi oldalának zárlatát azonnal fel is oldották.