Szexuális zaklatás miatt 18 feljelentést tettek egy múlt heti németországi szabadtéri fesztivál vendégei.

A Spiegel Online hírportál rendőrségi sajtóközleményeken alapuló keddi összefoglalója szerint a Hessen tartománybeli Darmstadtban tartott négynapos Schlossgrabenfest fesztivál utolsó napján, vasárnap kora hajnalban három fiatal nő a rendőrséghez fordult segítségért. Arról számoltak be, hogy férfiak körbevették és molesztálták őket.

Pakisztániak lehettek a zaklatók

A rendőrség őrizetbe vett három feltételezett elkövetőt, akik valószínűleg további 2-3, egyelőre ismeretlen társukkal együtt zaklatták az áldozatokat. A 28 és 31 év közötti feltételezett elkövetők pakisztáni menedékkérők. Hétfőn további 15 áldozat - többnyire fiatal nő - tett feljelentést a rendőrségnél. Leírásuk szerint a támadók dél-ázsiai férfiak voltak.

Korábbi felvételForrás: schlossgrabenfest.de

400 ezren voltak a fesztiválon

A Schlossgrabenfest a legnagyobb zenei fesztivál Hessenben, több mint 400 ezren vettek részt rajta. A darmstadti esetekhez hasonló molesztálások történtek szilveszterkor több német nagyvárosban. A nők sérelmére tömegesen elkövetett szexuális zaklatások és lopások elkövetői a hatóságok szerint többnyire észak-afrikai fiatalok voltak, akik csoportosan körbevették, molesztálták és meglopták az áldozatokat. Ilyen esetek májusban is történtek Berlinben a kultúrák karneválján.