Legalább öt áldozatot követelt a víz

flood TOPSHOTS Horizontal
Helikopter Simbach város fölött
Vágólapra másolva!
Legalább öt ember életét vesztette az áradások miatt Németországban és Franciaországban. Bajorországban a legsúlyosabb a helyzet.
Vágólapra másolva!

Simbach am Inn bajor városban három holttestet találtak a mentőalakulatok szerdán egy házban, egy asszonyt pedig a közeli patak partján. Franciaország középső részén egy 86 éves asszony fulladt meg – számolt be a BBC.

A német Technikai Segélyszervezet Szövetségi Intézetének egyik járműve a heves esőzések által elöntött dél-németországi Simbach város egyik utcáján. - A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: MTI/EPA/DPA/Tobias Hase

Többtucatnyi város van víz alatt, az embereket helikopterrel mentik. A folyamatos eső miatt ráadásul a következő napokban a vízszint további emelkedése várható.

A bajor Rottal Inn járásban a legrosszabb a helyzet, itt szerdán katasztrófahelyzetet hirdettek. A víz olyan gyorsan emelkedett, hogy meglepte a helybélieket, akiknek nem volt idejük elmenekülni. A víz néhány helyen több méter magasan borítja az utcákat, autókat, fatörzseket és az elárasztott házakból kimosott bútorokat sodor magával.

A heves esőzések kimosták a hordalékot, emiatt vesztegel egy helyi vasúti járat a Észak-Rajna-Vesztfália tartományban fekvő Xantenben - A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: MTI/EPA/DPA/Arnulf Stoffel