Vágólapra másolva!
Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a szíriai Latakia kikötőváros központjában csütörtökön, többen meghaltak és megsebesültek - jelentette a szíriai állami televízió és a libanoni Hezbollah szélsőséges szervezethez közel álló al-Manar tévécsatorna.
Vágólapra másolva!

Az al-Ikbaríja televízió szintén terrortámadásként írta le a robbanást, amely a latakiai belvárosban egy mecset közelében történt, amikor a hívek a délutáni ima végeztével elhagyták az imahelyet.

A SANA szíriai állami hírügynökség úgy tudja,

motorbiciklis hozta működésbe a járművére erősített robbanószerkezetet.

A halálos áldozatok pontos számát nem tudni. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szíriai szervezet három halottról számolt be.

Előző héten legalább 153 ember meghalt és nagyon sokan megsebesültek a szíriai konfliktusban eddig viszonylag érintetlen, északnyugat-szíriai Tartúsz és Dzsabla kikötővárosokban elkövetett robbantásos merényletekben.

Tartúsz és Latakia a szíriai konfliktus kezdetei óta a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű erők bástyájának számít.

A véres szíriai polgárháború kirobbanása óta több mint 270 ezren vesztették életüket és több millióan kényszerültek otthonuk elhagyására. A február végén kialkudott szíriai fegyvernyugvást hetek óta folyamatosan megsértik, a Genfben folytatott béketárgyalások legutóbbi fordulója pedig zátonyra futott.