Még mindig lövöldöznek az Ambassador Hotelben

Mogadishu, 2016. június 2. A biztonsági szolgálat tagja az Ambassador Szálloda romjainál a szomáliai fővárosban, Mogadishuban 2016. június 2-án, miután az al-Shabaab iszlamista milícia támadást indított az épület elfoglalásáért. A merénylet során a terroristák több embert megöltek és túszokat ejtettek. (MTI/AP/Farah Abdi Warsameh)
Vágólapra másolva!
Legalább 16 ember meghalt és 55 megsebesült a mogadishui Ambassador Hotelben, ahol az al-Sabab milicistái elsáncolták magukat. Még csütörtökön is szórványos lövöldözés hallatszott az épület környékén.
Vágólapra másolva!

Az áldozatok között van a szomáliai parlament két tagja is. Az áldozatok és sebesültek többsége civil – mondta a Reutersnak Nur Mohamed rendőr őrnagy.

A biztonsági szolgálat tagja az Ambassador Szálloda romjainál Forrás: MTI/AP/Farah Abdi Warsameh

Az épület környékén szórványos lövöldözés zaja hallatszik, de az őrnagy állítása szerint a rendőrök már elfoglalták az épület alsó három emeletét.

A szálloda súlyos károkat szenvedett, a bent lévő rokonai a kórházakban és a hotel körül gyülekeznek, hogy megtudjanak valamit szeretteik sorsáról.

Az Al-Dzsazíra arab hírtelevízió úgy tudja, hogy legalább három ember vett részt a támadásban, amelyre nem sokkal Recep Tayyip Erdogan Szomáliába érkezése előtt került sor. Az Ambassador Hotel azon az útvonalon fekszik, ahol a török elnök konvojának el kellett volna haladnia a repülőtérről az államfői hivatalba vezető úton.

Az áldozatok és sebesültek többsége civil Forrás: MTI/AP/Farah Abdi Warsameh