Éjszakai fürdőzés közben ragadta el a nőt a krokodil

2016.06.05. 14:17

Megölt egy cápa egy búvárt Ausztráliában. Egy héten belül ez a második halálos cápatámadás a nyugat-ausztráliai partoknál.

A 60 éves nő egy férfival búvárkodott a Perth északi részén fekvő Mindarie merülőhelyen, amikor egy cápa rátámadt. A helyi halászoknak a nő merülőpartnerét sikerült kimenteniük. A férfinak ugyan sikerült behúznia a csónakba a súlyosan sebesült nőt is, de már nem lehetett rajta segíteni.

A halászok az eset után azt mondták, a cápa több mint háromméteres volt. A támadás után a környékbeli strandokat lezárták, a halászati minisztérium hajói megpróbálják megtalálni és befogni a cápát.

IllusztrációForrás: Origo

Néhány napja egy szörföst támadott meg egy cápa a nyugat-ausztráliai partoknál, 10 kilométerre a mostani támadástól. A 29 éves férfi egyik lábát elvesztette, rengeteg vért vesztett.  Többször újraélesztették, mire kórházba tudták vinni, ahol három nappal a támadás után belehalt sérüléseibe. A szörfdeszkáján talált nyomok alapján a szakemberek szerint egy nagy fehércápa támadta meg.

Szintén ezen a héten egy északkelet-ausztrál nemzeti parkban ragadott el egy nőt egy krokodil éjszakai fürdőzés közben. A 46 éves nő a barátnőjével fürdött a tengerben, amikor a krokodil rájuk támadt. Társának sikerült kijutnia a partra.

A több mint négyméteres krokodilt később befogták és elaltatták. Idén ez volt a negyedik krokodiltámadás Ausztráliában.