Az ügyészség döntött a lelőtt gorilla ügyében

Cincinnati gorilla
Vágólapra másolva!
Nem emel vádat gondatlanság miatt az ügyészség annak a négyéves amerikai fiúnak az édesanyja ellen, aki tíz napja beesett a cincinnati állatkert főemlőskifutója körüli vizesárokba. A gyermek védelme érdekében a gondozók lelőtték az állatkert gorilláját.
Vágólapra másolva!

Joe Deters Hamilton megyei ügyész június 6-án, hétfőn közölte, az anyával három másik gyermek is tartózkodott az állatkertben, és azokra figyelt, amikor a fiúcska átmászott a gorilla otthonát övező kerítésen, áthatolt a bokrokon és beleesett a sekély vizesárokba.

A helyi rendőrség

a gyermek szüleinek felelősségét vizsgálta az incidens előidézésében, az állatkertre azonban nem terjedt ki a vizsgálat.

Félmillióan tiltakoztak

A Harambe nevű 17 éves, nyugati síkvidéki gorilla elpusztítása hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi médiában. Több mint félmillió ember írta alá a Change.org honlapon és a Facebookon közzétett tiltakozásokat, amelyek

élesesen bírálták a cincinnati rendőrséget és az állatkertet, amiért lelőtték a gorillát,

és a szülők felelősségre vonását követelték, amiért nem vigyáztak gyermekükre.

Az ügyészség szerint az anya nem volt gondatlan Forrás: YouTube

Nem fenyegette, de izgatott volt

Az állatkert vezetése elismerte korábban, hogy a több mint 200 kilogrammos állat nem fenyegette a gyermeket, de

izgatott állapotban volt, és elkezdte vonszolni a gyermeket, ezért kellett lelőni.

A gyermeket kórházba vitték, anyja szerint sokkos állapotba került, néhány karcolást szenvedett.

Az állatkert kedden fogja újranyitni a közönség előtt a gorillák kifutóját, amely körül magasabb korlátot emeltek. A külső kerítés 15 centiméterrel magasabb lesz, tetején és alján tömör fagerendákkal, felső részén kötélhálóval.