Vágólapra másolva!
Két pokolgépes merényletet követtek el csütörtökön az iraki fővárosban, illetve annak közelében, és ezekben meghalt legalább 22 civil és öt katona, csaknem nyolcvanan pedig megsebesültek - közölte a rendőrség és egészségügyi tisztségviselők.
Vágólapra másolva!

Az egyik robbantást a kelet-bagdadi el-Dzsadída (Új-Bagdad) negyed egyik bevásárlóutcájában, a másikat pedig egy katonai ellenőrzőpont mellett követték el a fővárostól északra lévő Tádzsi városban. Mindkét robbantást autóba rejtett pokolgéppel hajtották végre, az első esetben az autó parkolt, a másodikban a járművet egy öngyilkos merénylő vezette.

Jelentkezett az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam dzsihádista szervezet jelentkezett legalább az egyik merénylet elkövetőjeként, hozzátéve, hogy egy síita milícia tagjait vette célba. Az AP hírügynökség szerint a közlemény hitelességét egyelőre nem lehet ellenőrizni.

A merényletek feltehetőleg összefüggésben vannak az Iszlám Állam kezén lévő, főleg szunniták lakta Fallúdzsa városnak az iraki kormányerők általi ostromával. Iraki tisztségviselők szerint az Iszlám Állam valószínűleg ilyen támadásokkal akarja elterelni az iraki hatóságok figyelmét az ostromról.