Vadászgép-tragédia Moszkva mellett

Aviadarts 2016 flight skills competition aviation HORIZONTAL jets air forces aviadarts
2863337 06/03/2016 Sukhoi Su 27 fighter jets of the Russkiye Vityazi (Russian Knights) aerobatic display team and MiG-29 fighter jets of the Strizhi (Swifts) aerobatic display team during the Russian stage of the Aviadarts 2016 international flight skills competition at Chauda testing center of the Russian Air Force outside Feodosia. Evgeny Biyatov/Sputnik
Vágólapra másolva!
Földhöz csapódott egy Szu-27-es Moszkva mellett. A Russzkije Vityjazi műrepülő-kötelék pilótájának, aki egy szoboravatóra készült, már nem sikerült katapultálnia.
Vágólapra másolva!

Egyelőre tisztázatlan okokból földhöz csapódott egy orosz vadászgép a Moszkvától északkeletre fekvő Puskinói járásban, Muranovo falu közelében – írja az RT.

A gép típusáról ellentmondásos információk jelentek meg, az első jelentések szerint egy MiG-29-est ért baleset, később viszont megerősítették, hogy egy Szu-27-esről volt szó. Egy, a RIA Novosztyi által idézett forrás szerint a pilótának nem sikerült katapultálnia, holttestét a géptől nem messze találták meg. Valahol itt:

A tragédia lakatlan területen történt, így további sérültek nincsenek.

Mentőalakulatok a baleset helyszínén Forrás: Sputnik/Andrey Chapligin

Az alábbi, a becsapódás utáni pillantokat rögzítő videót megosztó Ren TV arról számolt be, hogy a járásban ma épp – egy MiG-29 alakú – szobrot terveztek állítani az ország védelmében elhunyt pilóták emlékére.

A csinnadrattára olyan fontosságokat vártak, mint Jurij Boriszov miniszterelnök-helyettes, Szergej Korotkov MiG-igazgató és Viktor Bondarev vezérezredes, az orosz légierő főparancsnoka.

A Lovagok és a Fecskék híres gyémántalakzata Forrás: Sputnik/Evgeny Biyatov

Emellett a légierő két műrepülő-köteléke, a Russzkije Vityjazi (Orosz Lovagok) és a Sztrizsi (Fecskék) is bemutatót tartott volna. Szu-27-esekkel a Lovagok repülnek, akik a Facebookon erősítették meg, hogy a tragédia áldozata a kötelék egyik tagja, Szergej Jerjomenko őrnagy.

A TASZSZ arról számolt be, hogy a légierő vezetése az összes rendszerben lévő Szu-27-est a földre parancsolta mindaddig, amíg ki nem derül, mi okozta a balesetet. Az orosz védelmi minisztérium technikai hibákra gyanakszik.